[OPEN] Getfreeos iso

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 5870
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:

I have copy/pasted your DM here so that others may benefit from my knowledge.

Hello,
I make some change in build script here
https://github.com/waelisa/GetFreeOS-plasma
the photo here
https://sourceforge.net/projects/getfreeos/
the iso upload with getfreeos not arch.

how to change from arch to getfreeos in build script? like other distro
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.
User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 5870
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:

You are quite far ahead already.

It is great to see people use our building resources and create something new.

I believe the only thing to do is to have a nice ascii logo for neofetch.

I am assuming that is what you want. I did not see anything else that I would change.

https://www.arcolinuxiso.com/?s=neofetch


Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.
User avatar
BoRnNo0b
Crewman
Posts: 22
Joined: Thu Feb 23, 2023 4:35 pm

Thanks, site error on PM

Code: Select all

	
General Error
Module not accessible

Please notify the board administrator or webmaster: arcolinuxinfo@gmail.com
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited 
cant show Private Message
:)
User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 5870
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:

yes I stopped that
that is done
in the past
post here
so everyone can read it and everyone can benefit from it
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.
User avatar
BoRnNo0b
Crewman
Posts: 22
Joined: Thu Feb 23, 2023 4:35 pm

I update the script on github
https://github.com/waelisa/GetFreeOS-plasma
the change i do to run run_before_squashfs.sh
https://github.com/waelisa/GetFreeOS-pl ... quashfs.sh
you can see the file and you will know what i mean
:)
User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 5870
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:

Is there a question in there?
Do you need help?
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.
User avatar
BoRnNo0b
Crewman
Posts: 22
Joined: Thu Feb 23, 2023 4:35 pm

Yes, about enable systemd services on build, your script didn't enable services on arco & alci.
I fix it but change mkarchiso to run run_before_squashfs.sh
do you know other way to do what run_before_squashfs.sh work?
:)
User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 5870
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:

Depends

Option 1: on the iso when you boot

add /etc/systemd/system files like we do in ArcoLinux

Option 2: never mind the booting and do it in Calamares lateron with scripts or with calamares modules
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.
User avatar
BoRnNo0b
Crewman
Posts: 22
Joined: Thu Feb 23, 2023 4:35 pm

Thanks for all help :D
:)
User avatar
BoRnNo0b
Crewman
Posts: 22
Joined: Thu Feb 23, 2023 4:35 pm

When i make new iso for hyprland, calamares didn't work, i don't know how to make it work with wayland.

you can say Installer failing to load calamares
:)
Post Reply

Return to “Building issues”