[SOLVED] SDDM - only tty working

Post Reply
KleiKK
Crewman
Posts: 3
Joined: Wed Oct 06, 2021 9:30 pm

[SOLVED] SDDM - only tty working

Post by KleiKK »

Hello,
Today I wanted to install ArcoLinux as a main system over just using it inside VM.
I choice Arcolinux version S of ISO. In installation i picked zen kernel, sddm, i3 and nvidia driver (got no idea what nvidia-iso is so i skipped that)
After reboot to system i was only available to use tty. When i tried to check sddm with `systemctl status sdmm` it says that service is active, but i cannot connect to DE. Temporary I installed lightdm and it works out of the box, but any help with making sddm working would be awesome.

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 4490
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: [OPEN] SDDM - only tty working

Post by erikdubois »

We used to have lightdm by default in the past.
We heard that some hardware really does not work with SDDM.
There are also drivers that do not work with LIGHTDM.

So you are settled. Now you know what to choose.

Use LIGHTDM now by default and forget about SDDM for now.

Updates will come and things always improve.
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.

KleiKK
Crewman
Posts: 3
Joined: Wed Oct 06, 2021 9:30 pm

Re: [OPEN] SDDM - only tty working

Post by KleiKK »

Thank you my man :) will stay with LDM like you said

Post Reply

Return to “Installation issues of ALL ArcoLinux iso's”