ArcoLinux -D 18.11 has been released

[SOLVED] Thunar 1.8.2 doesn't work in i3 v6.9.2

i3 is a tiling window manager designed for X11, inspired by wmii, and written in C.
Post Reply
pjskyr
Crewman
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 6:56 am
Turkey
[SOLVED] Thunar 1.8.2 doesn't work in i3 v6.9.2

Post by pjskyr » Sat Oct 27, 2018 8:43 am

I updated my os version and restart when update finished.
But tray icons bugged,

Code: Select all

thunar
Failed to register: Timeout was reached
Thunar doesn't start.

I tried update again after that issue but its didn't work.

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 1320
Joined: Tue Nov 07, 2017 2:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [OPEN] Thunar 1.8.2 doesn't work in i3 v6.9.2

Post by erikdubois » Sat Oct 27, 2018 9:14 am

Thunar got a new update a month ago.

First update your machine completely

with

Code: Select all

sudo pacman -Syyu
Reboot and try again.

We have no issues with thunar.
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
and only then use the power of our moderators.

pjskyr
Crewman
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 6:56 am
Turkey
Re: [OPEN] Thunar 1.8.2 doesn't work in i3 v6.9.2

Post by pjskyr » Sat Oct 27, 2018 1:02 pm

Image
Already tried as i said :S

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 1320
Joined: Tue Nov 07, 2017 2:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [OPEN] Thunar 1.8.2 doesn't work in i3 v6.9.2

Post by erikdubois » Sat Oct 27, 2018 1:08 pm

a quick google search shows a bug report here

https://bugs.archlinux.org/task/60229
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
and only then use the power of our moderators.

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 1320
Joined: Tue Nov 07, 2017 2:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [OPEN] Thunar 1.8.2 doesn't work in i3 v6.9.2

Post by erikdubois » Sat Oct 27, 2018 1:10 pm

Now it comes back to me...

We have changed our i3 config for thunar

exec --no-startup-id thunar --daemon &

YOU CAN NOT RUN thunar as daemon anymore

That is your issue.

Change the i3 config

Here is ours

https://github.com/arcolinux/arcolinux- ... ter/config

Line 406
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
and only then use the power of our moderators.

pjskyr
Crewman
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 6:56 am
Turkey
Re: [OPEN] Thunar 1.8.2 doesn't work in i3 v6.9.2

Post by pjskyr » Sat Oct 27, 2018 3:15 pm

Works unstable now. At least works :D
How about tray icons?

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 1320
Joined: Tue Nov 07, 2017 2:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [OPEN] Thunar 1.8.2 doesn't work in i3 v6.9.2

Post by erikdubois » Sat Oct 27, 2018 5:45 pm

there is also a fix on this forum for that
it is all over the net - manjaro antergos

we are all enjoying the bug
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
and only then use the power of our moderators.


Post Reply

Return to “i3-wm”