ArcoLinux -D -B 19.1 iso's have been released

[SOLVED] Error starting qt5ct

rsasvari
Crewman
Posts: 15
Joined: Mon Dec 31, 2018 6:06 pm
Hungary
Re: [OPEN] Error starting qt5ct

Post by rsasvari » Wed Jan 09, 2019 7:00 pm

It is getting more and more "funny".
I have deleted the VM from yesterday and created a new one with the same iso.
After installation + updates + mirror, update, pksyua, skel + reboot the QT5 Settings has started properly.
After the installation of kvantum + Oracle VM VirtualBox now I am able to:
1. Make the necessary changes
2. Run VirtualBox with the dark theme in the VM.
"It's a kind of magic" (a'la Queen), because yesterday I created the VM exactly the same way without any (QT5 Settings) success. :shock: :roll:
I ran the latest update on the "production" (Xfce only) installation as well, but no sign of (QT5 Settings) life.
Would it make any difference, that a few months ago I removed OpenBox and i3 from my actual installation, but have all 3 on the VM?

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 1759
Joined: Tue Nov 07, 2017 2:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [OPEN] Error starting qt5ct

Post by erikdubois » Wed Jan 09, 2019 7:28 pm

It is basically a big lego box and blocks keep changing all the time.
So yes it is possible.

It would be interesting to see if all is well on the iso that probably will go online mid January

https://master.seedhost.eu/arcolinux/beta/
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
and only then use the power of our moderators.

rsasvari
Crewman
Posts: 15
Joined: Mon Dec 31, 2018 6:06 pm
Hungary
Re: [OPEN] Error starting qt5ct

Post by rsasvari » Wed Jan 09, 2019 11:10 pm

I have good news.
After an update I just finished on the production machine the QT5 tool runs both from the Whisker menu and terminal as well. 8-)
Today I will try the linked beta as well.

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 1759
Joined: Tue Nov 07, 2017 2:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [OPEN] Error starting qt5ct

Post by erikdubois » Thu Jan 10, 2019 6:24 am

great news

finally right

(beta is probably the release of 19th Jan)
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
and only then use the power of our moderators.

rsasvari
Crewman
Posts: 15
Joined: Mon Dec 31, 2018 6:06 pm
Hungary
Re: [OPEN] Error starting qt5ct

Post by rsasvari » Thu Jan 10, 2019 11:34 am

I have tested 1 beta only. (arcolinux-v19.01.4.iso)
After the necessary "preparation" (all updates incl. mirror as well + skel) the Oracle VM has been installed. (kvantum was already part of the system)
The QT5 Settings has started properly with "kvantum-dark" already selected under "Style".
The VirtualBox starts with the dark theme and it all seems to be OK.
I still have no clue regarding the original root cause of this issue, but it seems now to be solved.

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 1759
Joined: Tue Nov 07, 2017 2:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [OPEN] Error starting qt5ct

Post by erikdubois » Thu Jan 10, 2019 1:14 pm

That is the kind of news I like

yeah

:geek: :ugeek:
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
and only then use the power of our moderators.

rsasvari
Crewman
Posts: 15
Joined: Mon Dec 31, 2018 6:06 pm
Hungary
Re: [SOLVED] Error starting qt5ct

Post by rsasvari » Thu Jan 10, 2019 3:53 pm

Then it is time for a pintje... ;)

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 1759
Joined: Tue Nov 07, 2017 2:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [SOLVED] Error starting qt5ct

Post by erikdubois » Thu Jan 10, 2019 5:51 pm

https://belgium.beertourism.com

Enjoy a Belgian tour
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
and only then use the power of our moderators.

rsasvari
Crewman
Posts: 15
Joined: Mon Dec 31, 2018 6:06 pm
Hungary
Re: [SOLVED] Error starting qt5ct

Post by rsasvari » Tue Jan 15, 2019 5:32 pm

Thanks!
We have gained "experience" already several times and will do so in the future as well. 8-)


Post Reply

Return to “Installation of Software (pacman, AUR, ...)”